Secure Donation

Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: $20.00 One Time

Kesemua 71 Masjid Kita Menggajikan lebih 2,000 Pekerja Muslim

Para pegawai masjid kita merupakan barisan hadapan kita. Mereka berdepan dengan ribuan jemaah setiap minggu. Apabila situasi COVID-19 bermula, mereka tampil demi kebaikan dan keselamatan para jemaah.

Meskipun dengan pembukaan masjid yang terhad kini, kakitangan masjid telah mengubah cara mereka bertugas dan bertungkus-lumus membawa khidmat dan program masjid kepada jemaah melalui wadah dalam talian. Mereka tetap bekerja keras menjaga prasarana masjid di samping bersiap sedia bagi pembukaan semula kelak setelah bahaya wabak COVID-19 berkurangan.

Sokongilah kami dengan derma ikhlas anda.

Keperluan Operasi Masjid

Rasulullah s.a.w bersabda...

“Barangsiapa membina Masjid untuk (mendapatkan keredaan) Allah, maka Allah akan membina rumah yang serupa baginya di Syurga.”

(Riwayat Imam Tirmidzi)

#rindumasjid

Do'a oleh Sahibus Samahah Mufti

Ayuh Berikan Harapan

Kepada Masjid-Masjid Kita

#saveourmosques

Orang-orang yang membelanjakan (mendermakan) hartanya pada waktu malam dan siang, dengan cara sulit atau terbuka, maka mereka beroleh pahala di sisi Tuhan mereka, dan tidak ada kebimbangan (dari berlakunya kejadian yang tidak baik) terhadap mereka, serta mereka pula tidak akan berdukacita.

Surah Al Baqarah, ayat 274

RAKAN-RAKAN KAMI